12 Haziran 2013 Çarşamba

Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi'nden Vali Savaş'a Ziyaret

Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi'nden Vali Savaş'a Ziyaret
Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve konsey üyeleri, Vali Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti.
Haber : İHA - 11 Haziran 2013, 20:44 - [4721176]
Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve konsey üyeleri, Vali Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Manisa bezinden dokunan ürünlerden örnekler sunan Kafkaslı,Manisa bezinin tarihinin 600 yıl öncesine dayandığını, mesirin tarihinden de eski olduğunu ifade ederek Manisa hediyelik ürünlerinin arasında üzüm ve mesir macunu ile birlikte yer alması gerektiğini söyledi.
Ziyarette konuşan Kafkaslı, konsey çalışmaları ile Manisa bezi hakkında bilgi verdi. Kafkaslı, "Tüm dernekler halka hizmet vermek için kurulmuş dernektir. Bizim ayrıcalığımız, Türk kadınlarını dünyaya tanıtıyoruz.
168 ülkenin içerisindeyiz. Dünya kadınları ile çok iyi ilişkilerimiz var. ŞubemizManisa'da kurulalı 22 sene oldu. Sosyal etkinliklerimizle sağlığa ve eğitime hizmet veriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile okuma yazma seferberlikleri yaptık. Tarih ve kültür şehri olan Manisa'mızda 500-600 sene önce Manisa'da üretilen ürünlerimizAnadolu'ya ve Osmanlı saraylarına gidermiş. O zamanlar Manisa'nın 8 bin nüfusu, 3 bin de tezgahları varmış. Biz bunu güncelleştirdik. Şimdi 30'a yakın tezgahımız, devletimizin desteği ile Manisa'da toplam 250 bayana Manisa bezi dokuma kursu verdik. Kursiyerleri Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde verilen kurslarda kurs hocası olarak istihdam ettik. Ayrıca Manisa bezinin patentini de aldık" diye konuştu.
Ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Savaş, Manisa'nın şehzadelerin eğitim aldığı tarihi bir şehir olduğunu belirtti. Manisa bezini daha önce bilmediğini, ancak gördüğü manzara karşısında hayran kaldığını söyleyen Vali Savaş, Manisa bezinin tanıtımının Manisa için önemli olduğunu, hediyelik eşyalar arasında yer alması gerektiğini kaydetti. Manisa bezinden yapılan şal, fular, sehpa örtüsü, umre kıyafeti gibi ürünleri inceledi. Kafkaslı'nın hediye olarak sunduğu fuları boynuna takarak, ürünlerin birbirinden güzel olduğunu belirten Vali Savaş, ManisaBezinin tanıtımına destek olacaklarını söyledi. - MANİSA
TÜRK KADINLAR KONSEYİ MANİSA ŞUBESİ'NDEN VALİ SAVAŞ'A ZİYARET
TÜRK KADINLAR KONSEYİ MANİSA ŞUBESİ'NDEN VALİ SAVAŞ'A ZİYARET
TÜRK KADINLAR KONSEYİ MANİSA ŞUBESİ'NDEN VALİ SAVAŞ'A ZİYARET
TÜRK KADINLAR KONSEYİ MANİSA ŞUBESİ'NDEN VALİ SAVAŞ'A ZİYARET
(Kaynak: IHA MANİSA // TKK&MOD.ANKARA) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder