5 Aralık 2013 Perşembe

TKK Başkanı Işılay Saygın'dan Vali Savaş'a Ziyaret

Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Saygın'dan Vali Savaş'a Ziyaret
Eski Bakanlardan, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanı Işılay Saygın, Manisa Şubesi üyeleriyle birlikte Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret etti.
Vali Savaş'a, Manisa'da göreve başlaması nedeniyle daha önce "hayırlı...
“HAYIRLI OLSUN” ZİYARETİ…
Eski Bakanlardan, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanı Işılay Saygın, Manisa Şubesi üyeleriyle birlikte Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret etti.
Vali Savaş'a, Manisa'da göreve başlaması nedeniyle daha önce "hayırlı olsu"' ziyaretinde bulunamadığını ifade eden Saygın bu amaçla da ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi.
EN ÇALIŞKAN VE EN BAŞARILI ŞUBE…
Başkan Işılay Saygın, Türk Kadınlar Konseyi Derneği'nin Türkiye genelinde en başarılı ve en çalışkan ilinin Manisa Şubesi olduğunu belirtti. Türk Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı ile yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı gurur duyduğunu ifade eden Saygın, "600 yıllık bir geçmişe sahip olanManisa Bezini gündeme getirerek, yeniden hayat bulmasını sağladılar. Geçenlerdeİstanbul'da Manisa Bezinden çok güzel bir defile sundular. Hakikaten ManisaŞubesi her türlü takdiri hak ediyor. Bütün derneklere de örnek çalışmalar sergiliyorlar. Bir sivil toplum örgütü olarak yapılan çalışmalar ancak bu kadar güzel olabilir" dedi.
TÜRK KADINLAR KONSEYİ’NE TEEKKÜR
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Savaş, Türk Kadınlar Konseyi Derneği'ne yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
– MANİSA, 26 Kasım 2013 16:22

IŞILAY SAYGIN: Eğitim Camiası Yeterli Olsa Dershanelere İhtiyaç Olmaz.

Devlet eski Bakanı Saygın:
Eğitim camiası yeterli olsa dershanelere ihtiyaç olmaz
Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, dershanelerin kapatılması konusunda toplumun bu kadar gerilmemesi gerektiğini söyledi. Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanı da olan Saygın, üyelerle birlikte Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ı ziyaret...
26 Kasım 2013 Salı 12:08
Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, dershanelerin kapatılması konusunda toplumun bu kadar gerilmemesi gerektiğini söyledi. Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanı da olan Saygın, üyelerle birlikte Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ı ziyaret etti.
Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan Saygın, “Eğitim camiası yeterli olsa dershanelere ihtiyaç olmaz.” dedi. Bunun için eğitim camiasının da bir an önce toparlanması gerektiğini belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı'nın da bir an önce bunu ele alması lazım. Ben annemin adına bir okul yaptırdım, bundan dolayı da eğitimciyim. Beş Milli Eğitim bakanı değişti ama beşinde de hiçbir şey olmadı. Benim çocuklarım 480 puanla üniversiteye gidiyor ama dershane desteğiyle katılıyor, bu kadar çalışkan olmalarına rağmen. O yüzden dışarıdan destek zorunluysa devletin de bunu gözden geçirmesi lazım.” dedi. Öğrenci olduğu dönemde dershane bulunmadığını, ihtiyacı olanlar için okulların kurslar düzenlediğini hatırlatan Saygın, “Ücretsiz olarak o kurslara giderdik. Dershaneler aileler için de bir külfet ama bunun bir çaresinin olması lazım. Milli Eğitim şûrası toplanması lazım.
Toplumun da bu kadar gerilmemesi lazım. 
25 yaşından beri siyasetin içerisindeyim, böyle gerginlik ortamlarını hiç sevmiyorum, çünkü halk da birbirine düşüyor.” şeklinde konuştu.
Öte yandan Işılay Saygın, Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin Türkiye genelinde en başarılı ve en çalışkan şubesinin Manisa olduğunu söyledi. 
Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı ile yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı gurur duyduğunu ifade ederek, “600 yıllık bir geçmişe sahip olan Manisa bezini gündeme getirerek, yeniden hayat bulmasını sağladılar. Geçenlerde İstanbul’da, Manisa bezinden çok güzel bir defile sundular. Hakikaten Manisa şubesi her türlü takdiri hakediyor. Bütün derneklere de örnek çalışmalar sergiliyorlar. Bir sivil toplum örgütü olarak yapılan çalışmalar ancak bu kadar güzel olabilir.” dedi.

MANİSA BEZİ DEFİLESİ İLGİYLE İZLENDİ

Manisa Bezi Defilesi İlgiyle İzlendi
Manisa'da Türk Kadınlar Konseyi öncülüğünde Manisa Bezi Dokuma Kursu'ndan çıkan ürünler düzenlenen defileyle sergilendi.
Manisa'da Türk Kadınlar Konseyi öncülüğünde Manisa Bezi Dokuma Kursu'ndan çıkan ürünler düzenlenen defileyle sergilendi.
TÜRK KADINLAR KONSEYİ ÖNCÜLÜĞÜNDE…
Manisa'da Türk Kadınlar Konseyi öncülüğünde 600 yıllık Manisa Bezi'nin yaşatılması için kurs düzenlendi. Kursun sonunda ortaya çıkan ürünler ise Manisa Sultan Kafe'de düzenlenen defileyle görücüye çıktı. Defileye, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, 1. Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Kültür ve Turizm Müdür Erdinç Karaköse, Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanı Işılay Saygın, Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi Kurucu ve Onursal Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi üyeleri katıldı.
TKK GENEL BAŞKANI IŞILAY SAYGIN’DA KATILDI
Halk Eğitim Merkezi, Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ve Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi tarafından verilen Manisa Bezi Dokuma Kursu’nda eğitim gören 50 kursiyere belgeleri verildi. Manisa Bezi Dokuma Kursu’nda tasarlanmış ürünler arasında erkek ve kadın hac kıyafeti de görücüye çıktı. Defilede Manisa Bezi’nin üzerine işlenilmiş şehrin tarihi ve kültürel motiflerinin yer aldığı ürünler katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi.
VALİ SAVAŞ KONUŞTU
Defile öncesi konuşma yapan Vali Savaş, “Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi'nin toplumun temeli olma dışında ülkemizin marka değerlerini ortaya çıkarmak geliştirmek ve bütün dünyaya ülkeyi tanıtma gibi bir misyonu var. Birazdan Manisa'nın mesiri gibi Manisa'nın geleneksel asırlardan bu yana sürüp gelen bezin de nasıl işlendiği ve kadınların kullanımına nasıl sunulduğu gibi bir takım örnekleri daha önceki ziyaretlerde görüp duygulanmıştım. Emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
TÜRK KADINLAR KONSETİ & DEVLER İŞBİRLİĞİ
Türk Kadınlar Konseyi’nin devlet ile iş birliği içerisinde bir sivil toplum örgütü olarak Türkiye'ye damgasını vuran bir dernek olduğunu belirten Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanı Işılay Saygın, “Bugün Türkiye'nin hiçbir ilinde bu kadar kaynaşma çalışma netice alan bir kurum hakikaten yok. Türk Kadınlar Konseyinin bütün üyelerini tebrik ediyorum 600 yıllık Manisa Bezini gündeme getirerek Manisa'nın mesiri gibi Manisa'nın ürünlerini bütün dünyaya tanıttıkları için. Yabancı konuklarımıza da sunduğumuz zaman onlarda bu ürünlere hayran oluyorlar. Geçenlerde İstanbul'daki defilede gerçekten muhteşemdi bugün bu güzel çalışmaların devamını diliyorum” dedi.
26 Kasım 2013 Salı 15:30
Manisa Güncel

26.11.2013 15:30 - [1564647]- İHA

18 Kasım 2013 Pazartesi

BÜYÜK ADA, 19 AĞUSTOS 2013

TÜRK KADINLAR KONSEYİ 
MANİSA ŞUBESİ, BAŞKAN: MÜBECCEL KAFKASLI 
BÜYÜK ADA, 19 AĞUSTOS 2013

19 Ekim 2013 Cumartesi

ARINÇ'A MEKTUP!....

Develik alanı için Arınç’a mektup yazdı

Develik alanı için Arınç’a mektup yazdı

Kurduğu Kadın Çevre Kültür ve İşletmeleri Kooperatifi ile Türk Patent Enstitüsü’nden Manisa bezinin patentini alan Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi Başkanı Mübeccel Kafkaslı, Yeni Han’ın giriş kısmında yıllardır boş duran Develik alanın kendilerine tahsis edilmesi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a mektup yazdı. Kafkaslı, alana otantik ahşap bir platform kurup Manisa bezini tanıtacaklarını söyledi.
15.09.2013 / 23:36
600 yıllık tarihi Manisa Bezi’nin patentini aldıktan sonra çalışmalarını yoğunlaştıran Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi, yıllardır kendisine tahsis edilmesini istediği Yeni Han’ın girişindeki develik alanı için sonuca yaklaştı. Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı, Vakıflar Genel Müdürlüğü kendisine bağlı olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, Develik alanın kendilerine tahsis edilmesiyle ilgili mektup yazdı.


“SONA GELİNDİ, VEKİLLER DESTEK OLSUN”

Kafkaslı, Manisa Bezi’nin daha iyi tanıtılması için istedikleri alanın tahsisinde sona yaklaştıklarını ifade etti. Yakın zamanda Ankara’da konuyla ilgili görüşmeler yapacaklarını bildiren Kafkaslı, Manisalı siyasetçilerden de destek istedi.

TEZGAH SAYISI ARTACAK
Şu an 30 dokuma tezgahıyla üretime devam eden kooperatifte tezgah sayısını 50’ye çıkarmak istediklerini, ancak yer sıkıntısı çektiklerini söyleyen Kafkaslı, develik alanın tahsisiyle hem bu sıkıntıyı aşacaklarını, hem de Manisa bezi ürünlerini daha iyi tanıtabileceklerini vurguladı. Kafkaslı, alanda Yeni Han’ın tarihi dokusuna uygun olarak otantik ahşap bir yapı tasarladıklarını, alanın tahsisiyle, burasının oldukça estetik bir görünüme kavuşacağını kaydetti.

“KURS DÖNEMLERİ UZATILMALI”
45 kadın kursiyerin İş-Kur ve Halk Eğitim destekli kurslarda Manisa Bezi dokuma kursu görmeye devam ettiğini bildiren Mübeccel Kafkaslı, 1 dönem kursun usta eleman yetiştirmekte yeterli olmadığını, Çalışma Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile kadınların usta olabilmeleri için kurs desteklemelerini 3 döneme çıkarabilmek için görüşeceklerini belirtti. Kafkaslı; “İş-Kur, ihtiyaç sahibi kadınlarımıza yalnızca bir dönem kurs için destek veriyor. Ancak bir dönem kurs sonucu, konu çok geniş kapsamlı olduğu için, kadınlarımız ustalığa erişemiyor. Bu da hem kadınlarımız, hem kooperatif, hem de Manisa bezi için kötü oluyor. Bakanlıklardan Manisa Bezi dokuma kurslarına 3 dönem destek verilmesi için destek isteyeceğiz” şeklinde konuştu.

7 Eylül 2013 Cumartesi

Tarihi Manisa Bezi Mekke Yolcusu

Tarihi Manisa Bezi Mekke Yolcusu


TÜRK Kadınlar Konseyi, 600 yıllık tarihi Manisa bezinden hac ve umre kıyafeti yapmaya başladı. Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi Başkanı Mübeccel Kafkaslı... 

Haber Tarihi: 27.07.2013 11:52

NU (İÖ/CK) - DHA
Tarihi Manisa Bezi Mekke YolcusuTÜRK Kadınlar Konseyi, 600 yıllık tarihi Manisa bezinden hac ve umre kıyafeti yapmaya başladı. 
Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi Başkanı Mübeccel Kafkaslı, ilk etapta bin hac ve umre kıyafetinin yapılacağını daha sonra bu rakamın daha da arttırılarak tüm Türkiye’ye dağılması için çalışacaklarını söyledi. 
Kentin değerleri arasında yer alan ve üç yıldır Mübeccel Kafkaslı önderliğinde yeniden dokunmaya başlanan Manisa bezi tezgahlarında tatlı bir telaş başladı. 
Manisa bezinden şal ve hediyelik eşya yapan 250’den fazla kadın şimdi de hac ve umre kıyafetleri yapmak için işe koyuldu. 

Dokuma tezgahı ve Manisa bezi yeniden hayat buldu

Dokuma tezgahı ve Manisa bezi yeniden hayat buldu
Türk Kadınlar Konseyi, 600 yıllık ünlü Manisa bezini hayata geçirmek için proje hazırladı. Depolara ktaldırılan tezgahlar yeniden gün ışığına çıktı. Kadınlara gelir kapısı çıktı... 
Giriş tarihi : 25.07.2013 15.44 Güncelleme : 15.44

HÜSEYİN AKKILIÇ 
Türk Kadınlar Konseyi önderliğinde 600 yıllık Manisa Bezi'ni kadınlar tezgahlarda dokuyor. Kadınlar bir yandan yeni bir meslek öğrenirken, bir yandan da ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. Tezgahların az olması nedeniyle kursiyerler, bir yandan daha fazla tezgah talebinde bulunuyor, bir yandan da 6 aylık dönemin artırılmasını istiyor. 600 yıllık tarihe sahip Manisa Bezi, 3 yıldır Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi Başkanı Mübeccel Kafkaslı önderliğinde yeniden dokunuyor. Bugüne kadar açılan kurslara 250'den fazla kadın katıldı. Her dönemde 50 kadına eğitim veriliyor. Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi de bu kurslara destek veriyor. Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi Başkanı Mübeccel Kafkaslı, tarihi Manisa Bezi'ne hayat verdiklerini belirterek, açılın kurslar sayesinde 250'den fazla kadına kurs verdiklerini söyledi. Kadınlara daha fazla öğretmek için dönemlerin uzun olması gerektiğini belirten Başkan Kafkaslı, bundan dolayı yetkililerden yardım istedi.
Kurs Öğreticisi Serpil Bingöl, Manisa Bezi'nin çok eskilere dayandığını belirterek, "3 yıldan beri Manisa Bezi kursumuz oluyor. Kurslarımız dönem dönem. Her dönem 50 kadına kurs veriliyor. Böylece kadınlar tarihi bir mesleği öğrenmiş oluyorlar. Bizim burada isteğimiz kursiyerlerin işin tamamını öğrenmesidir. Çünkü dönemler 6 ay sürüyor. Ama bu yeterli değil. Başkanımız Mübeccel Kafkaslı bu konuda devamlı bakanlarla görüşüyor. Kursa katılan kadınlarımız hepsi ev hanımı. Geniş bir alana ihtiyacımız var. Her kursiyere 1 tezgah düşmeli. Kadınlardan yoğun bir talep var" diye konuştu.

ZEVKLE DOKUYORLAR
Bingöl, "Kadınlar Manisa Bezi'ni zevkle dokuyor. Kimi kursiyer ise büyüklerden kalan kursu devam ettirtiyor. Hem meslek öğrendiklerini, hem de ev ekonomisine katkı sağladıklarını kaydeden kursiyerler, "Tarihi Manisa Bezi'ni öğreniyoruz. Bez dokumasını öğrenirken, ev bütçesine de katkı sağlıyoruz. Ancak 6 aylık dönem bizler için çok az. Biz bu dönemlerin artırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

12 Haziran 2013 Çarşamba

Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi'nden Vali Savaş'a Ziyaret

Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi'nden Vali Savaş'a Ziyaret
Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve konsey üyeleri, Vali Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti.
Haber : İHA - 11 Haziran 2013, 20:44 - [4721176]
Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve konsey üyeleri, Vali Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Manisa bezinden dokunan ürünlerden örnekler sunan Kafkaslı,Manisa bezinin tarihinin 600 yıl öncesine dayandığını, mesirin tarihinden de eski olduğunu ifade ederek Manisa hediyelik ürünlerinin arasında üzüm ve mesir macunu ile birlikte yer alması gerektiğini söyledi.
Ziyarette konuşan Kafkaslı, konsey çalışmaları ile Manisa bezi hakkında bilgi verdi. Kafkaslı, "Tüm dernekler halka hizmet vermek için kurulmuş dernektir. Bizim ayrıcalığımız, Türk kadınlarını dünyaya tanıtıyoruz.
168 ülkenin içerisindeyiz. Dünya kadınları ile çok iyi ilişkilerimiz var. ŞubemizManisa'da kurulalı 22 sene oldu. Sosyal etkinliklerimizle sağlığa ve eğitime hizmet veriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile okuma yazma seferberlikleri yaptık. Tarih ve kültür şehri olan Manisa'mızda 500-600 sene önce Manisa'da üretilen ürünlerimizAnadolu'ya ve Osmanlı saraylarına gidermiş. O zamanlar Manisa'nın 8 bin nüfusu, 3 bin de tezgahları varmış. Biz bunu güncelleştirdik. Şimdi 30'a yakın tezgahımız, devletimizin desteği ile Manisa'da toplam 250 bayana Manisa bezi dokuma kursu verdik. Kursiyerleri Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde verilen kurslarda kurs hocası olarak istihdam ettik. Ayrıca Manisa bezinin patentini de aldık" diye konuştu.
Ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Savaş, Manisa'nın şehzadelerin eğitim aldığı tarihi bir şehir olduğunu belirtti. Manisa bezini daha önce bilmediğini, ancak gördüğü manzara karşısında hayran kaldığını söyleyen Vali Savaş, Manisa bezinin tanıtımının Manisa için önemli olduğunu, hediyelik eşyalar arasında yer alması gerektiğini kaydetti. Manisa bezinden yapılan şal, fular, sehpa örtüsü, umre kıyafeti gibi ürünleri inceledi. Kafkaslı'nın hediye olarak sunduğu fuları boynuna takarak, ürünlerin birbirinden güzel olduğunu belirten Vali Savaş, ManisaBezinin tanıtımına destek olacaklarını söyledi. - MANİSA
TÜRK KADINLAR KONSEYİ MANİSA ŞUBESİ'NDEN VALİ SAVAŞ'A ZİYARET
TÜRK KADINLAR KONSEYİ MANİSA ŞUBESİ'NDEN VALİ SAVAŞ'A ZİYARET
TÜRK KADINLAR KONSEYİ MANİSA ŞUBESİ'NDEN VALİ SAVAŞ'A ZİYARET
TÜRK KADINLAR KONSEYİ MANİSA ŞUBESİ'NDEN VALİ SAVAŞ'A ZİYARET
(Kaynak: IHA MANİSA // TKK&MOD.ANKARA) 

13 Mayıs 2013 Pazartesi

"Çok güzel günlerimiz oldu”

"Çok güzel günlerimiz oldu”
“Çok güzel günlerimiz oldu”
Röportaj : Berna Memiş,
Bu haftaki röportajımızı Manisa’nın en dinamik ve en aktif kadınlarından Mübeccel Kafkaslı ile yapıyoruz. Manisa’nın ilk kadın Belediye Meclis Üyesi olan ve Manisa için pek çok yardım çalışmasında  imzası bulunan, özellikle son günlerde Manisa Bezi’nin patentini alarak adından çok söz ettiren  Mübeccel Kafkaslı değerli vaktini ayırarak yaşam öyküsünü bizlerle paylaştı.

KISACA KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?
Kafkasya’dan göç etmiş gelmiş bir ailenin çocuğuyum. 70 yaşındayım. Ardahan’da doğdum ve küçük yaşta Manisa’ya geldik. Manisa’da büyüdüm. Manisa’yı çok seviyorum. İlkokulu Murat Germen’de okudum. Kız Meslek Lisesi mezunuyum. Ondan sonraki dönemlerim çok renkli geçti. Kız Meslek Lisesi’ni bitirdikten sonra önce dikişle uğraştım.  Birçok dostlarımın gelinliklerini tuvaletlerini diktim.  Böyle bir çalışmam oldu.  Atatürk ilkeleri doğrultusunda hizmet yapan kuruluşların birçoğunda görev yaptım.  1975’te politikaya atıldım. Adalet Partisi Kadın Kolları Başkanlığı yaptım. Çok renkli ve güzel geçmişti. Demirel döneminde, Sayın Halil Yurtseven ve Ümit Canuyar zamanında çok onurlu görkemli ve düzenli bir hayatımız vardı. 1980 yılından itibaren Genel Başkanımız Vehbi Koç’un olduğu Türk Eğitim Vakfı’nın Müdürlüğü’ne atanmamla başlayan yeni bir dönemim oldu. 1984-1989 yılları arasında Doğru Yol Partisi’nden Belediye Meclis Üyeliği yaparak Manisa’nın ilk kadın belediye meclis üyesi oldum. Ertuğrul Dayıoğlu’nun ANAP’tan Belediye Başkanlığı yaptığı yıllardı. Ertuğrul Dayıoğlu ile çok iyi dostuz. Çok renkli bir dönemimiz geçti bizim.  Biz Ankara’ya gittik mi saygıyla övgüyle karşılanırdık, havalardaydık o zaman;

TÜRK EĞİTİM VAKFI MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ KAÇ SENE YAPTINIZ?
15 sene Manisa’da Türk Eğitim Vakfı Müdürlüğü yaptım. Başarılı yetenekli ve maddi desteğe ihtiyacı olan gençlerimize burslar temin ettik. Temin ederken birçok dostlarımla beraber çeşitli aktivitelerle çok güzel günler geçirttik. Ve çok güzel talebelerimiz okudu. Yetiştiler. Bu arada Rahmetli Vehbi Koç birkaç sefer Manisa’ya geldi benim konuğum oldu. Çok onur verici bir olay. Kendisini yakından tanımak bizim için çok önemli bir ayrıcalıktı. Çok vatansever ve insanlara hizmet vermeyi seven inançlı bir kişiliği vardı. Evimde misafir oldular. Hiç unutulacak bir an değildir. Şimdi Türk Kadınlar Konseyi’ndeki Yönetim Kurulu üyelerimin hepsi o zaman Eğitim Melekleri olarak yanımdaydılar. Birçok talebe kursu temin ettik.

TÜRK KADINLAR KONSEYİ ÇALIŞMALARINIZ NE ZAMAN BAŞLADI?
1994 yılında emekliliğim geldi. Emekli olduğum gün bana Manisa’da Türk Kadınlar Konseyi’ni kurma onurunu verdiler. Bugüne kadar 22 senedir çalışmalarımız devam ediyor.  Türk Kadınlar Konseyi’nin önce Kurucu Başkanı’ydım sonra Onursal Başkanı oldum.  Daha sonra Onur Köse hanımefendi ve ardından da Bilgin Moralıoğlu Başkan oldular. Ondan sonra tekrar bana verdiler. Şu anda ben Konseyin Genel Merkezi’nde Şubelerden Sorumlu Başkan’ım. Manisa Şubesi’nin de halen başkanlığını yürütüyorum. Maksadımız Manisalılara hizmet vermek. Bu dönemin içinde aynı zamanda çok değerli ve gözbebeğim olan Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın Sosyal Komite Başkanlığı’nı da 10 sene boyunca yürüttüm. Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na birçok bağışlar aldık. Halen vakfın üyesim.

BUNLARIN YANI SIRA YILLARDIR YOL TUR’DA SEYEHAT ACENTASI OLARAK ÇALIŞIYORSUNUZ…
Evet.  Türk Eğitim Vakfı’ndan emekli olmadan önce de Yol Tur Seyahat Acentesi’nin Genel Koordinatörlüğü’nü  bana rica ettiler. Biz buradan geziler düzenleyerek gelirinden talebe kursu temin ettik. Hem Manisalılarımıza; bunu övünerek söylüyorum, ilk gezileri ben düzenledim. Avrupalara çok götürdüm. Bu benim için çok gurur verici. Ama bütün günlerimin çoğunu Yol Tur’da geçiriyorum. Sebebine gelince hem onlardan destek görüyoruz. Her tür derneklerdeki çalışmalırımızda Yol Tur bize çok büyük destek.  Her imkanından yararlanıyoruz. Çok iyi insanlar. Çeşitli geziler düzenliyoruz. Dolayısıyla bu gezilerden yurt içi ve yurt dışı turlardan gelen gelirlerden de yine konseyimize aktarıyoruz. Bu bizim için çok önemli.


OKUL AİLE BİRLİKLERİ BAŞKANLIĞI DA YAPTINIZ… 
Okul Aile Birliklerimiz vardı. 19 sene başkanlığını yaptım.  Manisada’ki okul aile birliklerini bir araya toplayarak çok güzel çalışmalar yaptık. Arkasından 10 senedir de Manisa’da kadın derneklerinden oluşan Manisa Kadın Dernekleri Dayanışma ve Güç Birliği’ni kurduk. Onun başkanlığını da yapıyorum. Her gelen Valimizin eşi bizim fahri başkanımız. Şu anda Sayın Valimiz Halil İbrahim Daşöz’ün eşi Nilgün Hanımefendi Fahri Başkanımız olarak çalışıyorlar. Köylerimizdeki yoksullara gidiyoruz. Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Altınsoy bizim bu çalışmamızı örnek göstermiş.

TÜRK KADINLAR KONSEYİ HER DÖNEM AKTİF FAALİYETLER SERGİLİYOR…
Türk Kadınlar Konseyi’nin Genel Başkanı Eski Bakanlarımızdan olan Işılay Saygın Hanımefendi. Kendisinin sivil toplum örgütlerinde ve de özellikle kadın derneklerinde çok büyük bir ağırlığı ve etkisi vardır. Manisa’mıza Türk Hava Yolları’nın açılmasına sebep Işılay Saygın Hanımdır. Türk Kadınlar Konseyi’miz  çok yönlü bir kuruluş. Dünyaya Türk kadınını tanıtan dernek Türk Kadınlar Konseyi’dir. Bizim 168 ülkede üyeliğimiz vardır. Dünya kadınları Türkiye’ye gelmekten çok büyük keyif alıyorlar. Dönem dönem dünya kadınlarını ağırlıyoruz. En son toplam 60 ülkenin kadınlarını ağırladık. B u faaliyetlerimiz nedeniyle Turizm Bakanlığı bizi “Turizm Destekçisi” olarak onurlandırdı. Bülent Arınç’ın Meclis Başkanı olduğu zaman dünya kadınları ile birlikte Ankara’da Meclisi açtık. Bize Senato Salonu’nu açtılar. 49 ülkenin hanımlarını mecliste ağırladık. Dünya’nın değişik ülkelerinden gelen üyelerimiz kendi ülkelerinde henüz senatoyu görmediklerini söylediler ve ülkelerine çok mutlu döndüler.

MANİSA BEZİ’NİN ÜRETİMİ İÇİN ÇABA HARCADINIZ BU ÇALIŞMALAR NE ZAMAN BAŞLADI?
Son dönemlerde yaptığımız beş senelik bir çalışma var. 600 yıllık tarihe dayanan Manisa Bezi’nin bugünlere getirmek için çok çaba sarfettik. 600 sene önce Şehzadeler Şehri olan Manisa’nın nüfusu sekiz bin iken , burada üç bin dokuma tezgahı varmış. Arazisinde pamuk üretilen ve o günün ekonomisinde çok büyük yeri olan Manisa için bu çok önemli bir gelirmiş. Düşünebiliyor musunuz saray mensuplarının her birine bu kumaşlardan gidiyor. Hatta gemilerin yelkenleri dahi Manisa Bezi’nden yapılıyormuş. Saray kıyafetleri yine Manisa Bezi’nden yapılıyormuş. Bütün Anadolu’ya Manisa’dan yayılıyormuş. Şile bezleri, Rize bezleri hep buradan başlamış. Benim hayalimdi, çocukluğumda Karaköy’de Boyahane’de dokuma tezgahlarından gelen tak tak seslerini duyardık. Beş sene önce dönemin Valisi Rasih Bey ve eşi Zehra Hanım ile Dayanışma ve Güç Birliği toplantısında Manisa’ya neler yapılabileceği üzerine fikrimizi söyledik. Manisa Bezi’nin güncelleştirilmesi gerektiğini anlattık. “Tamam” dediler.  Bizim Türk Kadınlar Konseyi bu çalışmaya gönüllü oldu. Sonraki Valimiz Orhan Işın Bey de bu çalışmaları sürdürdüler. Halk Eğitim Merkezi’nin desteğini aldık. Çok değerli kardeşim Tarık Almış Beyefendi’nin Rahmetli Eşi Hatice Hanımefendi Konseyi’mizin üyesiydi. Hiç tereddütsüz bankaya benim hesabıma 17 bin lira para yatırmıştı. Çok büyük bir para. Alır almaz Buldan’a gittik ustaları bulduk, tezgahları aldık, ipleri bulduk. Halk Eğitim Merkezi’nde bize yer tahsis ettiler. Bir öğretmen tuttuk ve üretime başladık. Tam dört sene oldu.

SON ALARAK MANİSA BEZİ’NİN PATENTİNİ ALMAYI BAŞARDINIZ… MANİSA BEZİ’NDEN NELER YAPILIYOR?
Dört senedir yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda şimdi artık kooperatifimizi kurduk. Manisa bezinin patentini aldık. Kursiyerlerimizden başarı elde etmiş olanları kooperatifimize üye yapıyoruz. Kooperatiflere acemi bir üye almak gelir getiremez. Ancak başarılı kursiyerlerimizi kooperatifimize üye yaptığımız zaman üretim çok güzel çıkacak ve piyasasını rahat bulmuş oluruz.  Hakiki Manisa pamuklusundan öncelikle Hac ve Umre kıyafetleri hazırlıyoruz. Sentetik olmadığı için çok faydalı olacak. Alanlar çok memnun.  Daha sonra fantezi kumaşlar olarak gömlekler, kıyafetler geliyor. Örtüler, şallar, perdeler, fularlar…Öte yandan has ipek dokumaya başlıyoruz.  Manisa tarihinde mesirden de önce Manisa Bezi var. O bakımdan çok önemli. Sayın Valim Halil İbrahim Daşöz de sağolsunlar  çok büyük destek veriyorlar. Yeni Han’da ikinci katta satışımız gerçekleşiyor.

ÖZEL HAYATINIZ NASIL GEÇİYOR?
Özel hayatım çok renkli geçiyor. Bol bol seyahat ediyorum. Dünyanın pek çok yerini dolaştık. Bütün Avrupa’yı baştan sona 27 kez gezdim. Anne babamı kaybettikten sonra yeğenlerimle birlikteyim. Benim okullarımda binlerce çocuklarım var. Beni her zaman arayıp sorarlar. Kendimi dostlarıma adamış durumdayım. Tek kelimeyle de evde kaldım herhalde. Hayatım boyunca Poliyannacılık oynadım. Her şeyden mutlu oldum. En kötü günümde bile bunun geçeceğini düşündüm. Annem babam bana böyle öğretti. Nur içinde yatsınlar. Çok soylu bir aileden geliyorum. Para önemli değil, huzur çok önemli. Saygı sevgi önemli.  Rahmetli annemin bir sözüyle bitirmek istiyorum. Kendisi  “Hırs gelir göz kararır. Hırs gidince yüz kararır” derdi. Ne kadar güzel.  

8 Mayıs 2013 Çarşamba

HÜRRİYET & DHA

164 bin TL'lik kurs

İlker KILIÇASLAN, (DHA)
8 Mayıs 2013
164 bin TL'lik kurs

TÜRK Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi, 

İş-Kur İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle dokuma kursu açtı.















Kursta, 50 kadına Manisa bezi dokuması ve Manisa’ya özgü motif işlemeleri eğitimi verilecek. Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı 736 saat sürecek kursun 1 Kasım’da sona ereceğini belirterek, toplam maliyetin 164 bin 140 TL olduğunu söyledi. Kafkaslı, Manisa bezinin marka tescilini almalarından sonra hedeflerinin seri üretime geçmek olduğunu dile getirip, “Bu kurs bizim için çok gerekliydi. Böylece ürettiğimiz tescilli Manisa Bezi markasını hem iç, hem de dış pazarda satmayı hedefliyoruz. Şimdilik daha önceden kurs bitirmiş 10 kadınla üretime başlayacağız. Ardından yeni başlamış kursumuzun bitmesinin ardından üretimde çalışan kadın sayımızı yükselteceğiz. Hem kadınlarımıza istihdam sağlamış olacağız, hem de Manisa Bezi’ni tanınmış bir marka haline getireceğiz” dedi.

30 Nisan 2013 Salı

TKK MANİSA ::: 600 yıllık Manisa bezinin marka tescili alındı...

600 yıllık Manisa bezinin marka tescili alındı
Manisa Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi, Türk Patent Enstitüsü'nden Osmanlı Devleti zamanında saraylara gönderilen ve donanmanın yelkenlerinde kullanılan Manisa bezinin, marka tescilini aldı. Manisa Türk Kadınlar Konseyi'nin yaptığı çalışmalar ne...
29 Nisan 2013 Pazartesi - 09:53
TÜRK KADINLAR KONSEYİ
MANİSA ŞUBE BAŞKANI
MÜBECCEL KAFKASLI
Manisa Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi, Türk Patent Enstitüsü'nden Osmanlı Devleti zamanında saraylara gönderilen ve donanmanın yelkenlerinde kullanılan Manisa bezinin, marka tescilini aldı. Manisa Türk Kadınlar Konseyi'nin yaptığı çalışmalar neticesinde, yıllardır susan tezgâhlarda yeniden hayata dönen 600 yüzyıllık tarihe sahip Manisa bezinin üretimi, artık Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi tarafından yapılacak. İlk etapta 10 kadını istihdam eden kooperatif, mayıs ayı başında üretime başlayacak. Kooperatif, kısa süre içerisinde yeni yerler bulacak ve buralarda kurulacak tezgâhlarda Manisa bezi dokuyacak 50 kadın daha istihdam edilecek.
Bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Mübeccel Kafkaslı, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi'ni bir yıl önce kurduklarını söyledi. Kafkaslı, bir yıl gibi kısa bir sürede de Türk Patent Enstitüsü'nden Manisa bezinin marka tescil belgesini aldıklarını söyledi.
Manisa bezi artık kooperatiften başka kimsenin üretemeyeceğini belirten Kafkaslı, kooperatifin Manisa'ya yeni bir ufuk açacağını, yeni bir hizmet vereceğini bildirdi. Bu gibi tescillerin çok geç gelmesine rağmen, kendilerine bir sene içerisinde Bundan sonra hızlı bir çalışma içerisine girerek seri üretime başlayacaklarını dile getiren Kafkaslı, "Ürünlerimizin başında ipek kumaşlar gelecek. Önümüzdeki ay hakiki ipekleri dokuma olarak çıkaracağız. İpliklerini siparişini verdik, tezgâhlarımız hazır. Çok güzel bir ürün olacak. Manisa'da kooperatifimiz ile beraber başlattığımız ipek şallar Manisa'nın pamuğu olduğu için sentetiği olmayan bir ürün çıkardık. Dolayısıyla eskilerde unutulan 600 seneye dayanan bu tarihi bezimizi dünyaya yaymaya, Anadolu'nun her yöresine yaymaya çalışıyoruz." dedi.
Kooperatifin verdiği hizmetin doğrudan doğruya Manisa'ya verilen bir hizmet olduğuna değinen Kafkaslı, "Buradan gelecek gelirlerle çalışan kadınlarımızın maaşlarını ödeyeceğiz. Artanından da üniversite öğrencilere burs vereceğiz." diye konuştu.
Yüzyıllar önce şehrin kültürüne giren Manisa bezinden saraylara özel kumaş, iç ve dış giysi, gemilere yelken üretilmiş. Bezin en önemli özelliği, Manisa'da yetiştirilen pamuktan dokunması. Manisa bezi, dört ağaç türünden oluşan tahta tezgâhlarda dokunmuş. Yarım asır önceye kadar yaşamış, sonra tezgâhlar susmuş. Şimdi tekrar ortaya çıkarılan bu el sanatının, turistik ürün olarak kullanılmasının yanında Avrupa'ya açılması da hedefleniyor.

"Geçmişten Günümüze, El Sanatları"


"GEÇMİŞTEN 
GÜNÜMÜZE 
EL 
SANATLARI"
İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün açmış olduğu El Sanatları Sergisinin açılışına katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün açmış olduğu El Sanatları Sergisinin açılışına katıldı.
Sergi açılışına Manisa Valisi Sayın Halil İbrahim Daşöz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Katran, Manisa Türk Kadınlar Konseyi Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları-Şube Müdürleri, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.
Manisa bezinden "HEM” markasıyla, Manisa Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından üretilen gömlek, etek ve çocuk kıyafetlerinin sergilendiği "Geçmişten Günümüze El Sanatları" isimli sergi açılış kurdelesi Manisa Valisi Sayın Halil İbrahim Daşöz, Manisa Türk Kadınlar Konseyi Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy tarafından kesildi.
Açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Havva Özten, nakış işlemelerin 26 yıl önce Manisa Müzesinde sergilenen eserlerin fotoğraflarından yararlanılarak dört aylık bir sürede hazırlandığını söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy; “ El sanatları bütün halk sanatları gibi bir ulusun kültürel kişiliğinin en canlı ve anlamlı belgeleridir.
Türkiye her yöresi birbirinden farklı zengin el işlemeleri ile dolu bir ülkedir. Manisamız da bu konuda çok zengin bir kültüre sahiptir. Geçmişten gelen bu zenginliği Manisa Müzesinde olan eski işlemelerde görmek mümkündür. Her nakış işlerinde yaşanmış bir hikâyenin, heyecanın, duygusallığın bulunduğu görülmektedir. Daha önemlisi, gelenek ve göreneklerini, yaşam biçimini kuşaktan kuşağa aktaran ve devam ettiren bir belgedir.
Halk Eğitim Merkezinde yetenekli ve sabırlı ellerde hayat bulan birbirinden değişik eski nakış desenleri, çeşitli nakış yöntemleriyle Manisa Bezlerine işlenmiştir. Bu örtülerde yüzyılların kültürel birikimini yansıtmaktadır. Böylelikle günümüzde kullanılmadığı için yok olmaya başlayan el işlemelerinin, kolay uygulanabilen, üretilebilir ve kullanılabilir ürünler üzerine uygulanarak pazarlanması ancak bu merkezlerimizde verilecek eğitimler ile mümkündür.
550 yıllık tarihi bir geçmişe sahip Manisa bezine gereken önemi vermek giysi üretiminde yaygınlaştırmak amacıyla “Manisa Bezinden Erkek Gömleği Projesi” düşünülmüş, böylelikle kumaşın kullanılmasının yaygınlaştırılmasında emeği geçen Halk Eğitim Müdürümüz Nihat Kaya’ya ve Manisa Türk Kadınlar Konseyi Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı hanımefendiye teşekkür ederim. Temennimiz günlük hayatta da bu ürünlerin daha geniş kitlelere hitap etmesi, tekstil sektörü tarafından üretilebilir hale gelmesidir.
 “251 Bin Dev Öğrenci” projesine önderlik yaparak öğrencilerimiz ile birlikte Marka Kent Manisa sloganı ile yolumuza ışık tutan Valimiz Sayın Halil İbrahim Daşöz’e ilimizin tanıtımına yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederim” dedi.
Serginin açılışına katılan Vali Halil İbrahim Daşöz, seri üretime geçilmesi için proje hazırlanan kıyafetlerle yakından ilgilendi. Valimiz Sayın Halil İbrahim Daşöz, Manisa bezi dokuma tezgâhlarının sayısının artmasının önemine değindi. El sanatlarının turizmin bir parçası olduğunu dile getiren Valimiz Sayın Halil İbrahim Daşöz, “Kadınlarımız çok iyi işler çıkarıyor. Açılan sergileri herkes gezmeli. Bu iş böyle olmaz, alışveriş yaparak da hem kurslara hem de kursiyerlere destek vermeliyiz. Halk Eğitim merkezlerinin İş-Kur ve KOSGEB ile ortak kurslar açması için girişimde bulunacağız.” dedi.

AÇILAN KURSLARLA "KADIN İSTİHDAMI" ARTTIRILACAK....

Manisa'da açılan kurslarla kadın istihdamı arttırılacak
Gündem Gazetesi, 26 Nisan 2013 Cuma, 15:28
Manisa’da kadınların daha kolay meslek sahibi olmasına katkı sağlamak amacıyla Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Türk Kadınlar Konseyi Şubesi işbirliğiyle aynı anda üç kurs açıldı. Dokumacılık, seramik işçiliği ve kadın giyim dallarındaki kurslara 265 bin 680 lira kaynak veren İş-Kur, kursiyerlere de her fiili gün 20 lira cep harçlığı ödeyecek. Ayrıca kurs süresince iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri de ödenecek.
Yeni Mahmudiye köyünde "Kadın Giyim" kursu törenle açıldı. Törende konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz kadın, el sanatı ve hediyelik eşyanın olmadığı yerde turizmin de olmayacağını söyledi. Manisa'nın yatırımlarla gelecekte ülkenin lokomotifi iller arasında yer alacağını belirten Daşöz,“Manisa'nın markalaşma yolculuğunda, hanımlarımızın çalışmaları hepimiz için mutluluk vericidir. Örgütlü hanımefendilerin daha verimli olduğunu biliyoruz. Dayanışma içinde bazen nakış, bazen resim, bazen de başka bir sanat dalında eserler sunmanız büyük önem taşıyor." dedi. AK Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de el ele verilerek imkanlar birleştirildiğinde ortaya güzel hizmetler çıktığını söyledi. Yeni Mahmudiye'nin yer aldığı üç kurs için toplam 265 bin lira ödenek ayrıldığını belirten İş-Kur İl Müdürü Yüksel Uçar ise amaçlarının, istihdamı arttırmak olduğunu vurguladı. Kurs süresinin 80 işgünü olduğunu belirten Uçar, Yeni Mahmudiye'deki kursa 23 kadının katılacağını bildirdi.
Açılışa eski bakanlardan Işılay Saygın, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, daire müdürleri, davetliler ve köylüler katıldı. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek kursun açılışı yapıldı.

24 Nisan 2013 Çarşamba

22 Nisan 2013 Pazartesi

VALİ'Yİ ZİYARET

TÜRK KADINLAR KONSEYİ 
MANİSA ŞUBESİ VALİMİZİ ZİYARET ETTİ
Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Yönetimi, Manisa Valisi Celalettin Güvenç’e nezaket ziyaretinde bulunup, çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
 Manisa Türk Kadınlar Konseyi Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve Yönetimi Vali Celalettin Güvenç’i makamında ziyaret ettiler. Başkan Mübeccel Kafkaslı Vali Güvenç’i “Türk Kadınlar Konseyi adına Manisa’mıza hoş geldiniz, hayırlı uğurlu olsun. Bizim bir âdetimiz var, gelene sonsuz saygımızı devam ettiririz, gidenleri de asla unutmayız. Her zaman Manisa’ya yapılacak hizmetler için emrinizdeyiz” dedi.
Vali Güvenç de “göstermiş olduğunuz ilgiye, nezakete teşekkür ediyorum. Birlikte iyi şeyler yaparız. Kadınlar için çocuklar için, daha iyi bir gelecek için birlikte olursak iyi şeyler yaparız. Hiç kimse tek başına bir şey yapamaz. Manisa’da çok ciddi bir potansiyel, çok ciddi bir arayış, güzel bir isteklendirme var. O da bana moral verdi, heyecan verdi. Hep beraber Manisa için güzel şeyler yapacağız” dedi.
Daha sonra, Manisa Türk Kadınlar Konseyi Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı Vali Güvenç’e Manisa bezi ve ürünlerinden takdim etti. (AA)

20 Nisan 2013 Cumartesi

İZMİR'DE "SERAMİK RÖLYEF" SERGİSİ...

17 Nisan 2013 Çarşamba

Seramik Rölyefler burs olacak

Seramik Rölyefler burs olacak
Türk Kadınlar Konseyi’nin Yönetim Kurulu Üyesi Manisalı Melahat Uz, Anemon lalesi, çiçek ve tabiat figürlerinin işlenildiği seramik hamuru ile yapılan 36 rölyef tabloyu İzmir’de sergiledi. Vali Halil İbrahim Daşöz ve eski bakan Işılay Saygın’ın açılışını yaptığı sergide satılacak eserlerden elde edilecek gelir öğrencilere burs olarak aktarılacak.
Manisa, TKK - 26.03.2013 / 14:29
Melahat Uz’un Manisa’daki ev atölyesinde Manisa Anemon lalesi, çicek ve tabiat figürlerinin işlenildiği seramik hamuru ile yapılan toplam 36 rölyef tablo İzmir’de Symrna Park İdea sosyal tesislerinde sergilendi. Balıkesir Kız Meslek Lisesi El Sanatları bölümü ardından İzmir Olgunlaşma Enstitüsü El sanatları bölümünden mezun olduktan sonra resim ve el sanatlarına olan ilgisini profesyonel hayata taşıyan ve birçok sergi açan Melahat Uz İzmir Symrna’da 36 seramik rölyef tablolarını 2 bin ile 10 bin lira arasında satışa sundu.
Sanatçı Melahat Uz’u sergide Türk Kadınlar Konseyi üyeleri yalnız bırakamadı. Sergiye Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Işılay Saygın, Genel Başkan Yardımcısı Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve konsey üyeleri katıldı. Açılışı Vali Halil İbrahim Daşöz, Işılay Saygın ve üyelerle birlikte yaptı.
Sergi açılışında konuşan Melahat Uz; “Resim çalışmalarını Hülya Ersezgin, seramik çalışmalarını Ayseli Taşkıran’ın atölyesinde geliştirdikten sonra eserlerini genellikle kendi atölyemde çiçekleri konu alıp, Pastel, yağlı boya ve hamur seramik tekniklerini kullanarak yapıyorum. Bugüne kadar 2002’de Çeşme Kalesi, 2003’de Celal Bayar Üniversitesi, 2004’de  Manisa Belediyesi’nde Pastel yağlı boya karma sergilerine katıldım. 2005’de Elit Çarşı Sanat galerisinde Kişisel Pastel, 2006’da Anemon Otel’de Seramik Rölyef  çalışmalarımı sergiledim” dedi.
36 ESERİN GELİRİ ÖĞRENCİLERE GİDECEK
Bu sergilerden elde ettiği tüm gelirleri gönüllü olarak çalıştığı derneklere bağışlayan Melahat Uz, son açtığı 36 seramik rölyef tablodan oluşan sergiden de elde edilecek geliri öğrencilere burs veren Türk Kadınlar Konseyi’ne bağışladığını ifade etti.
DAŞÖZ TEBRİK ETTİ
Açılışta konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz ise böylesine güzel bir amaç ile yapılan ve birbirinden değerli Manisa lalesi Anemonun da birkaç tabloda yer aldığı seramik rölyef tabloların öğrenci burslarına kullanılmasının önemli bir nokta olduğunu belirterek Melahat Uz’u bu çalışmalarından dolayı kutladı.
ÖĞRENCİLER ADINA OLUMLU KATIKI OLACAK
Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Işılay Saygın  da yaptığı konuşmada; “Melahat Hanım en aktif üyelerimizden biri, bizlere yaptığı yardımlar yanında  bu tür eserlerini sergileyerek elde edilen geliri de burs verdiğimiz öğrencilere bağışlıyor. Bu sergisi gerçekten çok muhteşem olmuş, Seramik rölyef sergisini de İzmir’in bu güzel sitesinde Smyrna’da açması öğrenciler adına  önemli katkı yapacak” dedi. 
***
Seramik eserler bursa dönüştü
Manisalı sanatçı Melahat Uz'un seramik rölyef tabloları Smyrna Park Evleri'ndeki sergide öğrencilere burs oldu
Giriş tarihi : 03.04.2013 16.54 Güncelleme : 16.54, Can CAN – Ali FİLİZKAN
Türk kadınlar konseyinin faal yönetim kurulu üyesi, Manisa el sanatları öğretmeni Avukat Emin Uz'un eşi Melahat Uz beş yılda gerçekleştirdiği birbirinden özel 36 seramik rolyef tabloları öğrencilere burs geliri oldu.
Melahat Uz'un Manisa'daki atölyesinde Manisa Anemon lalesi, çicek ve tabiat figürlerinin işlenildiği seramik hamuru ile yapılan toplam 36 rölyef tablo Symrna Park İdea'daki sosyal tesislerde sergilendi. Melahat Uz'u sergide Türk Kadınlar Konseyi üyeleri yalnız bırakamadı. Sergi, Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Işılay Saygın Genel Başkan Yardımcısı Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve konsey üyeleri katıldı. Sergiyi de Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Işılay Saygın ve üyeler birlikte açtı.
Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Işılay Saygın "Melahat hanım en aktif üyelerimizden biri, bizlere yaptığı yardımlar yanında zaman zaman yaptığı bu tür eserlerini sergileyerek elde edilen geliri de burs verdiğimiz öğrenciler adına yapıyor. Bu sergisi gerçekten çok muhteşem olmuş. Seramik rolyef sergisini de İzmir'in bu güzel sitesinde Smyrna'da açması da öğrenciler adına önemli katkı yapacak" dedi. 
(Manisa; ALİ FİLİZKAN)

BU SİTE YAPIM AŞAMASINDADIR



TÜRK KADINLAR KONSEYİ 
MANİSA ŞUBE BAŞKANLIĞI